POMOZI BOŽE

Zlatko Sudac u dubokom minusu od 435.000 kuna

11.07.2011 u 09:29

Bionic
Reading

Tvrtka velečasnog Zlatka Sudca, Joshua, završila je prošlu godinu, nakon oporezivanja, u minusu od 435.000 kuna, otkriva Jutarnji list

U 2010. Sučeva tvrtka imala je ukupni prihod od samo 60.000 kuna. Ukupni rashod tvrtke iznosio je 495.000 kuna te je nakon oporezivanja tvrtka završila godinu u minusu 435.000 kuna, vidljivo je iz završnog financijskog obračuna tvrtke za 2010. godinu.

U 2008. godini, kada je tvrtka Joshua osnovana, prihodi su iznosili oko pola milijuna kuna. Godinu dana kasnije Joshua je uprihodila čak2,8 milijuna kuna. Sučev prijatelj, redatelj Jakov Sedlar, kaže da velečasni već godinu i pol dana u Hrvatskoj nije održao ni jednu duhovnu obnovu. Održao ih je samo nekoliko u inozemstvu - Austriji, Švicarskoj te Bosni i Hercegovini.

'Prihodi tvrtke očito su pali jer nije imao nikakve projekte u 2010, ali zato je godinu dana prije objavio knjigu i CD, no o samom poslovanju tvrtke ne znam mnogo. Međutim, nadam se da će Sudac uskoro opet početi sa seminarima, nedavno mi je rekao da mu je krčki biskup Valter Župan obećao da će najesen opet moći početi s duhovnim obnovama', kazao je Sedlar za Jutarnji list

U 2009. tvrtka Zlatka Sudca ostvarila je prihod, kako je tada tvrdio njezin direktor Franjo Toljanić, od prodaje CD-a 'Put, istina i život' te od knjige Dunje Ujević 'Zlatko Sudac, razgovori'. Direktor Toljanić tada je izjavio da je knjiga Dunje Ujević prodana u više od 20.000 primjeraka, a o prodaji CD-ova nije imao podatke. Odnedavno se Sudac počeo baviti i tzv. duhovno-umjetničkim dizajnom, odnosno uređenjem interijera, pa se na svojoj internetskoj stranici hvali kako je uredio jedan zagrebački frizerski salon, restoran, hotel te neke obiteljske vile.