ispred sisačke rafinerije

Živi zid: Ina pokazuje da je Hrvatska danas kolonija

  • V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:21
  • Objavljeno 22.06.2020 u 15:28
Bionic
Reading

Živi zid koji predvodi koaliciju "Dosta pljačke" predstavio je u ponedjeljak ispred Rafinerije nafte Sisak listu za 6. izbornu jedinicu koju nosi Tihomir Lukanić, poručivši da slučaj uništenja Ine pokazuje da je Hrvatska danas kolonija koja služi za ekonomsku eksploataciju

Ivan Vilibor Sinčić usporedio je Hrvatsku s kolonijom, zemljom za ekonomsku eksploataciju, čiji je cilj "izvoziti daske, a uvoziti ormare". Tako i Hrvatska danas izvozi svoju sirovu naftu, a uvozi naftne prerađevine iz Mađarske.

Podsjetio je da je Ina prodavana dio po dio, prvo istraživački centri pa naftna polja, pa odmarališta, sada rafinerije, a jedino što će ostaviti su skladišta i maloprodaja, gdje će se prodavati mađarski proizvodi.

Nositelj liste Tihomir Lukanić rekao je da se nalaze simbolički u Sisku na Dan antifašističke borbe, tj. kada se slavi borba protiv okupatora kojih nema desetljećima, a borbu protiv modernih okupatora spominje jedino Živi zid.

Nekada je Sisačko-moslavačka županija bila industrijski razvijena, bile su tu željezara, rafinerija, Petrokemija, no nakon modernih okupatora nije ostalo ništa.

  • +8
Živi zid u Sisku predstavio kandidate za predstojeće parlamentarne izbore Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

HDZ, SDP i njihove strančice su u svojim pljačkaškim pohodima učinile više štete nego Turci, Mađari i svi drugi okupatori zajedno, stoga je Lukanić pozvao građane da izađu na izbore i zaokruže njihovu listu uz poruku "Dosta pljačke“.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal