NESREĆA U ZMAJEVCU

Zid se srušio i usmrtio dječaka

23.04.2011 u 17:27

Bionic
Reading

Devetogodišnji Josip Mršić iz baranjskog Zmajevca smrtno je stradao jutros oko 10,30 sati nakon što je na njega pao zid susjedove kuće. Kako doznajemo, mališan je preminuo na mjestu nesreće. Tragedija se dogodila u Ulici maršala Tita

Dječakov susjed jučer je, kako doznajemo uklanjao krov s kuće od koje su na kraju ostali samo zidovi. Dijete se tijekom jutra igralo uz kuću i tada se u jednom trenutku jedan od bočnih zidova srušio na njega. Susjed je, nakon uskršnjih blagdana, planirao srušiti i ostatak stare kuće.

Netom prije nego je dječak stradao, njegovi susjedi stari 14 i 20 godina uklonili su grede koje su držale zidove. Oni su i prvi vidjeli što se dogodilo.

- Slučajno sam prolazio pored kuće, a njih dvojica su se skoro zabili u mene. Bili su izvan sebe od straha i samo su vikali da je Josip stradao - rekao je Igor Budimir (29), kum oca stradalog dječaka. On je odmah pozvao policiju i dječakova oca Josipa (34) koji je radio na Zelenom otoku.

- Dok sam došao kući, hitna još nije pristigla, ali Josip je već bio preminuo. Očajan sam! Pa dijete se igralo u ogromnom i prostranom dvorištu, što sam drugo mogao, ne moram valjda djecu držati vezanu u kući - šokiran je dječakov otac Josip Mršić. Kaže kako je ta kuća već dugo u derutnom stanju.

- Oni su dugo, malo po malo, skidali krov kuće, a konačno su, izgleda, namjeravali nakon Uskrsa sve ukloniti. I onda su dvojica najmlađih sami u subotu odlučili sve riješiti. Htjeli su ukloniti potpornu gredu i izazvali su rušenje zida koji je poklopio mojeg Josipa - kaže. Stradali Josip do nedavno je bio i teško bolestan budući da se liječio od epilepsije, no u zadnje vrijeme se počeo oporavljati.

- Kad je konačno počeo živjeti život punim plućima, dogodi se ovo. Koji krvavi Uskrs! - kroz suze kaže otac poginulog dječaka.

Hoće li tko odgovarati za nesreću znat će se nakon očevida.