NOVE ŽRTVE PREVARANTSKOG PARA

Zgrada Krmpotićevih bez dozvola i opasna po život

29.06.2009 u 09:39

Bionic
Reading

Osim građana koji su kupili od njih nepostojeće stanove, među novim žrtvama prevarantskog bračnog para Krmpotić je i desetak obitelji koje žive u stambenoj zgradi koju su oni izgradili bez dozvola. Osim toga, zgrada je toliko loše napravljena da joj prijeti urušavanje

Stambena peterokatnica na Selskoj cesti 131 u Zagrebu toliko je loše sagrađena, tvrdi za Jutarnji list jedan arhitekt koji je želio ostati anoniman, da desecima obitelji prijeti njezino urušavanje, odnosno gubitak krova nad glavom.

Bračni par Krmpotić sagradio je zgradu iako objekt nema građevinsku dozvolu. Zgrada je sagrađena usprkos rješenju Ministarstva graditeljstva koje je u studenome 2001. naredilo obustavu gradnje.

Zahtjevi za uklanjanje te građevine nekoliko puta su stigli na adresu Ministarstva graditeljstva, no građani koji su se bunili nikada nisu dobili povratnu informaciju.

'Zgrada je izvedena suprotno projektiranom arhitektonskom rješenju, zahtjevima statičkog računa i napomenama revidenta statike. Građevna rješenja su suprotna zahtjevima struke i izvedena bez nadzora (nije bilo nadzornog inženjera niti je vođen građevinski dnevnik). Time se direktno dovodi u opasnost korisnike, građane i imovina', stoji u jednom pismu upućenom Ministarstvu graditeljstva

Uz to, u zgradi nema dizala, koje je prema glavnom projektu bilo predviđeno za gradnju, a vodovod i kanalizacija napravljeni su prema rješenju projektanta koji za to nije ovlašten. Krmpotići dokumentaciju nikad nisu dostavili, pa tako nisu uspjeli dokazati pravo građenja.