HDZ-OVCI IZABRALI NAČELNIKA DUGOPOLJA

Ževrnja ide protiv Grubišića, Sanader se povlači u Sabor

22.02.2013 u 12:31

Bionic
Reading

Umirovljenom svećeniku Ivanu Grubišiću, koji se odlučio kandidirati za splitsko-dalmatinskog župana, HDZ će suprotstaviti načelnika općine Dugopolje Zlatka Ževrnju. Ante Sanader se nakon osam godina na ovoj dužnosti premješta u Sabor, gdje će, po neslužbenim informacijama, zamijeniti Tomislava Čuljka na mjestu potpredsjednika iz HDZ-ovih redova

Predstavljanje Ževrnjine kandidature za župana organizirano je u gotovo euforičnoj atmosferi, u natrpanim prostorijama splitskog HDZ-a i uz česta prekidanja frenetičnim pljeskom. Čini se da je u Ivanu Grubišiću HDZ prvi put dobio dostojnog suparnika, pa im prvi put u povijesti prijeti gubitak vlasti u najvećoj hrvatskoj županiji.

'Vjerujem u sebe i u ono što sam radio, najprije četiri godine u Solinu, a onda i šesnaest godina kao načelnik Dugopolja', kazao je Ževrnja. Obećao je da će kao župan snažno poticati malo i srednje poduzetništvo, osnovati jamstveni fond za poduzetnike, razvijati poduzetničke zone i privlačiti investitore te biti stručni servis za razvoj turizma. Želi potaknuti i izgradnju luka u Jelsi, Bolu i Trogiru.

Splitsko-dalmatinska županija je sa 50 tisuća nezaposlenih neslavni hrvatski rekorder (ima ih više nego dvostruko veći Zagreb), pa je na pitanje što bi konkretno poduzeo Ževrnja priznao da bi bio gotovo nemoćan. 'Gospodarski alati nisu u rukama Županije, najviše ih je u ministarstvima ili Vladi. Ali, moramo uvezati sve razine vlasti, a Županija tu može biti dobra poveznica', kazao je Ževrnja.

Ante Sanader tvrdi da ostavlja Županiju u stabilnom stanju, iako se još nedavno zadužila za čak 100 milijuna kuna kako bi sanirala probleme u Domu zdravlja. Dotaknuo se i Grubišića:
'Županija jest financijski stabilna, ali to nije lagan posao kao što to neki govore. Mnogo je posla i truda uloženo u to da bi postala stabilna i taj se posao ne može napraviti u pet radnih sati dnevno, kako neki misle', kazao je. U Saboru će, najavio je kroz smijeh, biti podrška Dujomiru Marasoviću