POVRATAK NA STARO

ZET 1. veljače ukida plaćanje SMS-om

19.01.2012 u 11:09

Bionic
Reading

ZET će od 1. veljače ukinuti mogućnost plaćanja SMS-om, neslužbeno nam je potvrđeno iz zagrebačkog javnog prijevoznika. Kao razlog za ukidanje praktične usluge u ZET-u navode veliku zlouporabu građana, odnosno činjenicu da su korisnici prijevoza plaćali kartu tek kada bi kontrolori ušli u autobuse i tramvaje

U ZET-u se nadaju da će ukidanjem SMS plaćanja povećati prodaju papirnatih i inih vrsta karata te da će na taj način povećati i prihode. Boljoj prodaji trebao bi doprinijeti i povećan broj kontrolora, ali s tim u ZET-u imaju problema jer velik broj zaposlenika ne želi raditi taj posao pa ostaje dvojbeno koliko je pametna odluka o ukidanju SMS-a.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić potvrdio nam je da je ZET krenuo u proces raskidanja ugovora s mobilnim operaterima, nakon čega bi SMS plaćanje trebalo biti ukinuto.

'Putnicima ostaje novi model plaćanja preko elektroničke kartice koji je i dalje, što se pojedinačnog plaćanja karte tiče, najisplativiji način plaćanja', kazao nam je Jurić.

SMS plaćanje karata uvedeno je u ljeto 2007. godine, a iako ZET u njega nije uložio velik novac jer se priključio na postojeći sustav Zagrebparkinga, ipak se moralo kupiti dvadeset tisuća naljepnica i oko sto tisuća letaka kojima su obavijestili građane o uvođenju usluge.

Hoće li s početkom idućeg mjeseca poskupiti prijevoz u Zagrebu, Jurić nije znao odgovoriti jer se još uvijek čeka očitovanje gradonačelnika Milana Bandića.