BLIZU TISUĆU MRTVIH

Žestoki noćni sukobi u Gazi

14.01.2009 u 08:26

Bionic
Reading

U žestokim sukobima u srijedu prije zore sukobili su se palestinski aktivisti i izraelski vojnici u gradu Gazi, dok je zrakoplovstvo bombardiralo jug pojasa Gaze, područje na kojem je gotovo tisuću Palestinaca izgubilo život od 27. prosinca

Devetnaestog dana izraelske ofenzive kojom se želi prekinuti palestinsko raketiranje Izraela, svjedoci su zabilježili pad intenziteta zračnih napada u Gazi i na sjeveru teritorija u odnosu na prethodne noći.

'Tenkovi pucaju na palestinske borce koji odgovaraju s raketnim bacačima', izjavio je tijekom noći dopisnik France pressea opisujući stanje u Gazi i na sjeveru. Nikakvi službeni podaci o tim sukobima nisu bili dostupni.

U utorak je palestinski predsjednik Mahmud Abbas optužio Izrael da želi 'sravniti sa zemljom' stanovništvo pojasa Gaze, pod nadzorom Hamasa.

'Agresija postaje sve izraženija svakog dana', kazao je u Ramallahu čelnik Fataha.
Najmanje 70 Palestinaca stradalo je u utorak u pojasu Gaze čime je broj ubijenih Palestinaca porastao na najmanje 975 osoba, dok se broj ranjenih penje na više od 4400 osoba od 27. prosinca, prema najnovijim podacima šefa hitne službe u Gazi Mouawiye Hassaneina.