ZATEGNUTI ODNOSI

Žestoka svađa Jeremića i Jandrokovića oko Kosor

09.09.2011 u 17:13

Bionic
Reading

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković ocijenio je u petak u Beogradu, reagirajući na današnju izjavu srbijanskog šefa diplomacije Vuka Jeremića vezanu uz hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, kako je riječ o njegovoj nepristojnosti te da se s Jeremićem nije a niti ne želi sastati.

Upitan da prokomentira Jeremićevu izjavu novinarima, danu tijekom današnjeg foruma Srbija-Europska unija, u kojoj je na pitanje novinara Jeremić rekao kako je, što se tiče hrvatske premijerke Jadranke Kosor rekao sve što je imao reći te da ostaje pri tome, Jandroković je za Hinu izjavio kako je Jeremić 'nepristojan' te da 'ne želi na njega trošiti ni sekundu svoga vremena'.

Jandroković je dodao kako je njegov domaćin bio srbijanski potpredsjednik vlade za europske integracije Božidar Đelić te da se nije sastao sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova.

U pauzi današnjeg foruma Jeremić se prethodno obratio novinarima te je, odgovarajući na jedno od pitanja vezano uz njegov nedavni istup o hrvatskoj premijerki, u kojem je rekao da 'kome je Jadranka Kosor prijatelj, tomu ne treba neprijatelj', odgovorio: 'Što sam imao kazati, to sam rekao i iza toga stojim'.