aktivisti na nogama

Ženu optužili za ubojstvo bebe jer je pobacila nakon što je upucana u trbuh

28.06.2019 u 09:14

Bionic
Reading

Žena iz Alabame koja je pobacila nakon što je upucana u trbuh, optužena je za ubojstvo svog nerođenog djeteta. Marshae Jones (27) je bila pet mjeseci trudna kada ju je prošloga prosinca upucala druga žena ispred trgovine u Pleasant Groveu, blizu Birminghama grada u Alabami u SAD-u

Jones je sud optužio za ubojstvo i očekuje ju zatvor uz 50.000 dolara jamčevine, dok je žena koja je pucala na nju, oslobođena, prenosi The Guardian.

Slučaj je na noge podigao aktiviste širom zemlje koji se bore za prava žena na slobodu odlučivanja o vlastitom djetetu. Te su organizacije i prikupile 50.000 dolara jamčevine za Jones.

U optužnici koja je podignuta protiv Jones stoji kako je 'namjerno dovela do smrti svog nerođenog djeteta jer je inicirala sukob premda je znala da je u petom mjesecu trudnoće'. Do svađe, koja je dovela do tragičnog gubitka, došlo prošloga prosinca u trgovačkom centru koji se nalazi u pregrađu Birminghama, grada u Alabami. Na Jones je pucala 23-godišnja Ebony Jemison koja je oslobođena optužbi jer je 'djelovala u samoobrani kad je povukla okidač pištolja'.

Alabama je nedavno donijela jedan od najstrožih zakona o pobačaju u cijelom SAD-u pa mnogi ovaj slučaj vide kao novi napad na žene općenito.

U međuvremenu Jonesina obitelj tvrdi kako ona nije započela svađu te da joj je gubitak djeteta dovoljna kazna.