'ČULI SU SE PLAČ I VRIŠTANJE'

Ženi bludnika iz Babine Grede prijeti prijava

Bionic
Reading

Stravična priča o ocu zlostavljaču, 48-godišnjaku iz sela Babina Greda u okolici Županje koji je bludničio i zadovoljavao pohotu pred očima vlastitih petero malodobne djece, mogla bi dovesti i do podizanja novih kaznenih prijava, i to protiv 44-godišnje supruge zlostavljača

Takvu mogućnost nije isključio Krunoslav Žgela, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske, čiji su policajci obrađujući prijavu za nasilje u obitelji razotkrili da se u kući babogredske obitelji s osmero djece od rujna 2008. odigravao pravi horor, piše Jutarnji list.
 

Privođenje bludnika

Otac je osumnjičen za 10-ak kaznenih djela zadovoljavanja pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom, bludne radnje i zapuštanje djece na štetu svoja četiri sina i jedne kćeri, a svi su maloljetni i u dobi od sedam do 16 godina. Prijavljen je i za nasilje u obitelji jer je maltretirao svoju majku, suprugu i 19-godišnjeg sina.

'Protiv supruge 48-godišnjeg muškarca policija zasad nije podizala prijavu. U trenutku kriminalističke obrade, ona je bila žrtva, u stanju straha, i tada bi bilo apsurdno protiv nje pokretati postupak. Nije, međutim, isključeno da bi se to moglo i dogoditi', izjavio je Žgela.

Kompletan slučaj predan je na daljnje postupanje predan Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) u Vukovaru koje tijekom daljnje procedure može odlučivati o tome hoće li i protiv supruge eventualno podizati prijavu. Zbog osjetljivosti slučaja u kojem su žrtve bile maloljetne osobe, općinska državna odvjetnica u Vukovaru Suzana Stupar nije u četvrtak, međutim, mogla komentirati tijek obrade tog stravičnog slučaja.

Prema izjavama koje je dala novinarima supruga 48-godišnjaka, koja je i sama bila žrtva nasilja, bila je prisutna u kući u kojoj je on, navodno pod utjecajem alkohola, spolno zlostavljao njihovu maloljetnu djecu, no unatoč tome izjavila je da se od supruga ne kani rastavljati.

Znali 'samo' za nasilje

Obitelj, koja je navodno zlostavljana, ne postoji u evidenciji Centraza socijalnu skrb, osim što im je u rujnu odobrena jednokratna pomoć zakupnju udžbenika za djecu, pišu 24sata. Kata Troha, ravnateljica Centra za socijalnuskrb u Županji, kaže da su znali 'samo' za nasilje u toj obitelji. Pravobraniteljica za djecu očekuje da zlostavljače sankcioniraju.

'Iz te se kuće već mjesecima čuju samo plač i vrištanje. On je vječito pijan, tuče ženu i djecu. Djeca su često dolazila k nama i žalila se da ih maltretira. Nisu nikad spominjala da ih seksualno dira iako sam čula da je on, još dok je radio u Austriji, seksualno napastovao snahu. Njihova je mama šutjela i pravila se da je sve u redu', kazuje susjeda zlostavljane obitelji za 24sata.

Osumnjičenikova šogorica kaže da je vikao dok je bio pijan, ali sestra joj se nikad nije žalila da je tuče. Uvjerena je da nikad ne bi seksualno zlostavljao djecu.

'Sve su to neistine. To što se priča nije radio pred djecom niti je bilo ikakvog seksualnoga kontakta', rekao je najstariji sin osumnjičenog, koji živi u Zagrebu.
Bojan Klapić, psiholog u Centru za socijalnu skrb, tvrdi da zlostavljačeva supruga ima klasični Stockholmski sindrom te da zato glorificira supruga koji je maltretirao i nju i djecu. Prema njegovu mišljenju, za petero još malodobne djece najlošije moguće rješenje bilo bi da ih se oduzme od obitelji.

Otac osumnjičen za zlostavljanje djece i cijele svoje obitelji na 48-satnom je zadržavanju koje istječe u petak poslijepodne.