SESVETE

Žena sa šeširom izazvala paniku u banci

10.08.2012 u 21:37

Bionic
Reading

PU zagrebačka reagirala je priopćenjem na medijske napise prema kojima je policijski službenik u civilu ženi u poslovnici OTP banke u Sesvetama uperio pištolj u glavu, navodeći da 'policijski službenik ni u jednom trenutku nije uperio pištolj prema navedenoj ženskoj osobi'

'Potaknuti netočnim napisima na pojedinim portalima o događaju od 8. kolovoza u Sesvetama, u poslovnici OTP banke u Zagrebačkoj ulici, u kojima se navodi da je policijski službenik u civilu ženi uperio pištolj u glavu, izvješćujemo da su policijski službenici 8. kolovoza ove godine oko 10 sati zaprimili dojavu da je u poslovnici OTP banke razbojnik. Nakon dojave policijski je službenik ušao u banku, zatekao samo žensku osobu te pokazao službenu značku, upozorivši je da stavi ruke na pult i odloži šešir i torbu, nakon čega su djelatnici banke prepoznali dugogodišnju klijenticu i ispričali joj se. Cijeli događaj ispitao je Odjel za zakonitost postupanja, koji nije utvrdio nepravilnosti u postupanju policijskog službenika, odnosno da policijski službenik ni u jednom trenutku nije uperio pištolj prema navedenoj ženskoj osobi', stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Podsjetimo, djelatnici banke koja je već nekoliko puta bila na meti pljačkašica pomislili su da žena koja je ušla u banku predstavlja prijetnju. Sumnjiva im je bila zbog šešira, naočala i rukavica te su aktivirali alarm i sakrili se.
 
Po dolasku policajca utvrđeno je da nije riječ o pljačkašici, no zbog cijele situacije inače bolesnoj ženi je pozlilo, zbog čega je pozvana i hitna pomoć.