ZLOČIN U OSIJEKU

Žena pretučena do smrti

09.03.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Teško ozlijeđena 67-godišnja žena pronađena je jutros kako na cesti leži bez svijesti, u neposrednoj blizini Željezničkog kolodvora i Policijske uprave, podno novog nathodnika na Trgu Lavoslava Ružičke. Premda je Hitna pomoć vrlo brzo stigla, liječnici su mogli samo utvrditi da je preminula

Dojavu o nasrtaju muškarca srednjih godina na nesretnu ženu policija je zaprimila u šest sati, a već u 6 sati i 32 minute pronašla je sumnjivca (44) u Ribarskoj ulici (vjerojatno u jednom od brojnih tamošnjih kafića) i privela ga na kriminalističku obradu. Da bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem opijata, uzeti su mu krv i urin. Prema opisu očevidaca, napadač je visok, proćelav u sivoj jakni, a iz neslužbenih izvora saznajemo da je otprije poznat policiji kao višestruki počinitelj kaznenih djela prijevare i nasilništva.

Još nije poznato jesu li se žrtva i napadač poznavali, no oboje su iz Osijeka, a ubijena žena stanovala je nedaleko od mjesta na kojem je pronađena, u Industrijskoj četvrti.

Sudac istrage naložio je obdukciju da bi se utvrdio točan uzrok smrti, no sve ukazuje na to da je ona nastupila uslijed ozljeda prouzročenih tjelesnom snagom.