ČETVERO TEŠKO OZLIJEĐENO

Žena poginula u prevrtanju traktora

27.08.2009 u 21:31

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas u mjestu Pofuki kod Koprivnice u prevrtanju traktora s prikolicom na mjestu nesreće poginula je putnica u prikolici Đ. A. (1960.), po život opasne ozljede zadobio je putnik G. M. (1959.), a teško su ozlijeđeni 66-godišnji vozač traktora i putnici na prikolici P. S. (1965.) i 17-godišnji maloljetnik, priopćila je večeras Policijska uprava Koprivničko-križevačka

Ozlijeđene osobe prebačene su kolima hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Koprivnica gdje su zadržane na liječenju.

Nesreća se dogodila oko 12 sati u mjestu Pofuki u smjeru Županijske ceste broj 2175 kada je vozač, koji je upravljao neregistriranim traktorom marke 'IMT 533' za kojega je bila priključena laka prikolica( tzv. jednoosovinka), izgubio kontrolu nad vozilom koje se počelo nekontrolirano kretati te je traktor s prikolicom sletio i prevrnuo se u dvorište kuće i udario u gospodarski objekt.

Do nesreće je došlo na dijelu ceste na nizbrdici jer traktorist nije dobro procijenio potrebnu udaljenost od desnoga ruba kolnika te je izgubio kontrolu nad vozilom.

Očevid je obavio dežurni istražni sudac Županijskoga suda u Koprivnici i očevidna ekipa policijske postaje Križevci koji će protiv 66-godišnjega hrvatskog državljanina podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenoga djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, stoji u priopćenju.