NOVI ZELAND

Žena bez nogu pliva pomoću 'sireninog repa'

25.02.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Novozelanđanka Nadya Vessey, koja je u djetinjstvu zbog bolesti ostala bez nogu, pliva poput sirene zahvaljujući Oscarom nagrađenoj tvrtki za specijalne fimske efekte Weta Workshop, izvijestili su mediji u srijedu.

Tvrtka, koja je Oscara dobila za specijalne efekte u trilogiji Gospodar prstenova, za nju je napravila plivačko odijelo s repom koje je testirala u bazenu u Wellingtonu.

Nady Vessey u sireninom kostimu

Lee Williams, koja u Weti radi kostime, u razgovoru za novozelandsku televiziju je rekla da je željela da Vessey u kostimu, koji ima plastične odljeve i ručno naslikane riblje ljuske, bude "lijepa i seksi".

"To je bilo potpuno začuđujuće. Prelijepo je gledati Vessey kako pliva, vidjeti ostvarenje tog sna i biti dio toga. Osjećam se blagoslovljeno", rekla je nakon što je vidjela Vessey kako pliva u kostimu.

Oduševljena Vessey je rekla da joj je ta zamisao došla kada je malom dječaku, koji ju je pitao što se dogodilo s njenim nogama, rekla da je sirena.

"Proteza je proteza, a vašem tijelu mora s njom biti ugodno i morate je mentalno učiniti dijelom sebe", rekla je.

Direktor Weta Wokrshopa Richard Taylor je rekao da je prihvatio njen zahtjev jer je predstavljao izazov te da rep nije morao biti samo funkcionalan nego da je bilo važno i da izgleda stvarno.