BEZ TEŽIH OZLJEDA

Željezna šipka probila 6-godišnjeg dječaka

13.03.2009 u 12:57

Bionic
Reading

Šestogodišnji Indijac Mehul Kumar oporavlja se nakon što su liječnici odstranili dvometarsku šipku koja mu je probila tijelo kada je pao s balkona kuće u Rachiju. Da se šipka zabila samo nekoliko milimetara niže, dječak bi nasmrt iskrvario

RACHI - Liječnici su čak četiri sata operirali Mehula, te izjavili su da je dječak izgubio dosta krvi i da su mu ozlijeđeni jetra i želudac. No prošao je bez ozljeda opasnih po život.

Mehul se igrao na balkonu za vrijeme obiteljske proslave indijskog festivala Holi, kada je s balkona kuće bake i djeda pao na metalnu šipku. Šipka se zabila u tijelo ispod rebara, a dječakovi krici sledili su susjedima krv u žilama. Prvu pomoć dobio je u lokalnoj bolnici, a potom je transportiran na medicinski institut Rajendra.

Tamošnji kirurg Sandeep Aggarwal rekao je da su oštećeni jetra i želudac, a gušterača i slezena ostali su netaknuti. Liječnik je pohvalio hrabrog Mehula, koji ni u jednom trenutku nije izgubio prisebnost, te najavio brzi oporavak.

Prošle godine, dvometarska šipka zabila se u prsa 22-godišnjeg muškarca u prometnoj nesreći u Delhiju, a na gradilištu u Punu šipka iste dužine našla se u tijelu građevinskog radnika. Oba pacijenta spašena su zahvaljujući izvrsnim indijskim liječnicima.