pomorsko dobro samo skretanje s teme

Zekanović: Neka SDP i Možemo stave vrećice na glavu i neka se srame što rade građanima Zagreba!

25.01.2023 u 12:41

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (HDS) u srijedu je prozvao SDP i Možemo! da temu novog zakona o pomorskom dobru kroz priču o "fiktivnoj prijetnji" uzurpacije plaža koriste kako bi skrenuli pozornost s ključne teme u državi - neodvoženja smeća u Zagrebu.

Zekanović je na konferenciji za novinare u Saboru ustvrdio kako lijeva oporba evidentno koristi "skroz benignu temu" kako bi skrenula fokus "s trenutno ključne teme danas u državi, a to je dovoz smeća s ulica Zagreba".

"Siguran sam da su svi vidjeli hrpe smeća koje će, kako stvari stoje, biti sve veće. A gradonačelnik Tomašević i kolegice Kekin i Benčić u Saboru te SDP-ovci koji im drže ljestve u Gradskoj skupštini to ne primjećuju. Oni govore o jednoj fiktivnoj prijetnji – uzurpaciji plaža, koje nema. Odgovorno tvrdim da je nema. I tvrdim da ili nisu pročitali zakon ili jednostavno lažu", rekao je.

Smatra i da je Zagreb "danas Napulj u najgorem smislu riječi", zbog toga što je zatrpan smećem kao nekad taj talijanski grad te je, istaknuvši kako je "glavna agenda gradonačelnika Tomaševića bila upravo smeće, ocijenio kako "izgleda da će ga smeće nokautirati u njegovi političkoj karijeri".

Zekanović o skretanju pozornosti sa smeća na plaže Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/Pixsell

Dodao je i kako je "jedino što je Tomašević do sada napravio bilo uvođenje "nekakvih vrećica za smeće koje masno naplaćuje građanima Zagreba" te je, s tim vrećicama u rukama, rekao kako će ih dati saborskim kolegama iz SDP-a i Možemo! koji, cinično je ustvrdio, "sjajno upravljaju Zagrebom".

 "Neka ih stave na glavu i neka se srame onoga što rade građanima Zagreba", poručio im je.