reakcije na ostavku

Zdravko Marić: I meni su udarali na obitelj, ali našao sam snage prebroditi to

15.07.2019 u 13:29

Bionic
Reading

Nakon što je ministar državne imovine Goran Marić podnio ostavku, stigle su i reakcije njegovih kolega iz Vlade, ali i drugih političara

Ministar financija Zdravko Marić kaže da nije upoznat s detaljima ostavke svog prezimenjaka u Vladi i da mu je uvijek žao kad netko odlazi. 'On je sve elaborirao, sve ste čuli', kazao je Marić.

Novinari su, prenosi N1, kazali da se u obrazloženju ostavke Marić pozvao na napade na svoju obitelj, a ministar financija to je usporedio s vremenom u kojem se zazivala njegova ostavka.

'Bilo je jako puno udaraca ispod pojasa i na obitelj, a nekako sam pronašao unutarnju snagu i ljudi koji su meni bliski i moja obitelj da to na neki način sve podnesemo i to je jedino što mogu reći. Ne bih se uspoređivao ni s kim, svatko od nas ima svoje specifičnosti', poručio je Marić.

Na potpisivanju ugovora u Novom Vinodolskom, u kojem je Marić podnio ostavku, bio je i ministar prometa Oleg Butković. 'Nisam znao za odluku ministra Marića. Čuli ste njegove razloge i ja to ne želim komentirati', kazao je Butković.

Upitan o imenima novih ministara, Butković je rekao: 'Predsjedništvo stranke i Nacionalno vijeće je donijelo odluku da će predsjednik Vlade predložiti neku rekonstrukciju Vlade, a vidjet ćemo kad dođe tko će i što će biti.'

Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru je komentirala ostavku Gorana Marića. 'Nije više pitanje tko će otići. Pitanje je tko će ostati', napisala je Kosor na Twitteru.

Na Twitteru se oglasio i glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas. 'Umjesto da jedan po jedan aferama opterećeni ministar odlazi iz Vlade, smatramo da bi najbolja i najpravednija rekonstrukcija bila - novi izbori. Ovakva Vlada nije izraz volje birača i zbog tog građani gube povjerenje u politiku i svakodnevno napuštaju državu', napisao je Vukas.

SDP-ov Gordan Maras također je imao komentar.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Komentar je za N1 dao i potpredsjednik GLAS-a Goran Beus Richembergh. 'Počela je igranka, Vlada se trese, ovo je vjerojatno jedna od posljedica medijskog pritiska i onoga što se radi u Saboru, a parlament je postao dosta krupno poprište rasprave o Vladi. Premijer po svaku cijenu želi izbjeći rasprave o Vladi i nastoji da ministri sami podnesu ostavke', rekao je Beus Richembergh.

Most: Ostavka Marića je iznuđena bez odgovora na pitanja o korupciji

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u ponedjeljak, komentirajući ostavku ministra državne imovine Gorana Marića, kako je to iznuđen potez, a da pritom javnost nije dobila odgovore na pitanja o mogućoj korupciji.

'Marićeva je ostavka još jedan u nizu iznuđenih poteza, a javnost opet nije dobila odgovore na pitanja koja su postavili mediji. Nije poanta odlazak s dužnosti, to je nužnost. Potrebno je podastrijeti račune javnosti vezano uz prozivke za moguću korupciju', poručio je Grmoja u ime svoje stranke.

'I Marić i Lovro Kuščević vraćaju se u Hrvatski sabor nakon što ih se premijer očigledno odrekao. Sad moraju dokazati svoju lojalnost stranci i premijeru, i to već na glasovanju o svojim nasljednicima', kazao je Grmoja i dodao kako će svi ovi događaji, pa i povratak prozvanih ministara u Sabor, samo ojačati dojam da je parlamentarna većina sagrađena na nizu interesa i ucjena.

'U svakom slučaju, čini se da afere ove Vlade ne jenjavaju, pa ovo ljeto nećemo imati ni sezonu kiselih krastavaca', ocijenio je Grmoja.

Slučaj je na facebooku komentirao i SDP-ov Željko Jovanović.

Plenkovićeva Vlada sigurno više nema povjerenje građana, nisu Lovro Kuščević i Goran Marić jedini sukobom interesa okovani HDZ-ovci, nastavljamo ukazivati na sve HDZ-ove slučajeve osobnog bogaćenja na teret građana, ali i krajnju nesposobnost i kolaps zdravstva i socijale u Hrvatskoj, pa je naša obaveza zatražiti nove izbore jer bi to bilo najpoštenije prema hrvatskim građanima da oni sami ocijene da li je stupanj korumpiranosti i nesposobnosti Plenkovićeve vlade, kao i nečasni postupci njegovih podupiratelja, od HNS-ovih prevaranata do Bandićevih žetončića prešao sve dopuštene granice, pa ova politička agonija mora prestati.

Izvanredna sjednica Hrvatskog sabora i raspuštanje te prijevremeni izbori odmah!

Umjesto da jedan po jedan, aferama opterećeni ministar, odlazi iz Vlade, smatramo da bi najbolja i najpravednija rekonstrukcija bila - novi izbori. Ovakva Vlada nije izraz volje birača i zbog tog građani gube povjerenje u politiku i svakodnevno napuštaju državu.