BOJI SE IZRUČENJA

Mamić: U BiH sam! Njegovi odvjetnici dogovarali prihvat u Emirate?

14.11.2018 u 18:34

Bionic
Reading

Da je Zdravko Mamić pobjegao iz Međugorja u Ujedinjene Arapske Emirate, nakon što je čuo da bi ga BiH mogla izručiti Hrvatskoj, vijest je koju su neki BiH mediji, ali i Večernji list objavili večeras. No Mamić se javio i demantirao da je u bijegu

Prema saznanjima Večernjeg lista Mamićevi odvjetnici već su putovali u Saudijsku Arabiju. Prema informacijama vodili su razgovore s institucijama i dogovarali njegov prihvat. Bijeg su planirali privatnim avionom iz Mostara u UAE.

Večernji piše da je Mamić imao charter let naručen za 17.00 u Mostaru. No, iz njegovog tima odustali su od tog plana zbog straha da je raspisana nova tjeralica za Mamićem.

Dnevni avaz donosi izjavu Zdravka Mamića koji sve opovrgava, i kaže da se radi o budalaštinama: 'Nije to točno, evo me u Međugorju, nigdje nisam pobjegao. Točno je samo da je moj brat Zoran bio kod mene u posjeti i vratio se u Emirate, gdje i radi'.

Podsjetimo, Vrhovni sud je ukinuo rješenje Županijskog suda u Osijeku iz srpnja, kada je optužno vijeće odbilo zahtjev USKOK-a za istražni zatvor u tom, drugom sudskom postupku. Predomisle li se osječki suci pa ipak izvijećaju novi istražni zatvor, otvorit će to vrata ka mogućem izručenju Zdravka Mamića u ruke hrvatskog pravosuđa. Sud će odlučivati 30. studenoga.