HRVATSKO-SLOVENSKI ODNOSI

Žbogar obavijestio Odbor za vanjsku politiku o pregovorima

11.09.2009 u 13:13

Bionic
Reading

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar obavijestio je u petak članove Odbora za vanjsku politiku slovenskog parlamenta o razgovorima s Hrvatskom, objavila je slovenska novinska agencija STA.

Potpredsjednica Odbora za vanjsku politiku Janja Klasinc rekla je za STA da je Žbogar uoči sastanka slovenskog premijera Boruta Pahora i hrvatske premijerka Jadranke Kosor u Ljubljani izvijestio članove Odbora o tijeku dosadašnjih pregovora, te najavio da će ih obavijestiti i o ishodu današnjeg sastanka.

Kako je pojasnila Klasinc, Žbogar članovima Odbora nije govorio o samom sadržaju pregovora.

Žbogar je zajedno s hrvatskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem u Ljubljani sudjelovao na sastanku hrvatske premijerke i slovenskog premijera.

Ona je dodala da bi se Žbogar u petak popodne trebao vratiti u slovenski parlament gdje bi na zajedničkoj sjednici parlamentarnih odbora za vanjsku politiku i za europske poslove trebao članove odbora obavijestiti o današnjim pregovorima, prenosi STA.

Odbor za vanjsku politiku trenutno nema predsjednika jer je dosadašnji predsjednik Ivo Vajgl izabran za zastupnika u Europskom parlamentu.