BIH

Zbog snijega problemi u održavanju nastave i prometu u zapadnoj Hercegovini

14.01.2019 u 12:55

Bionic
Reading

Zbog snježnih padalina u ponedjeljak je prekinuta nastava ili su djeca puštena kućama u općinama Županije zapadnohercegovačke (ŽZH), dok je obustavljen promet na magistralnoj cesti između Širokog Brijega i Posušja

Kako je potvrdila ministrica ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH Ružica Mikulić, nastava je obustavljena u školama u Posušju te dijelu obrazovnih institucija u Širokom Brijegu i Grudama, dok se u Ljubuškom nastava uglavnom odvija.

Najveći broj djece nije uspio, nakon trotjedne stanke za božićne i novogodišnje blagdane, u ponedjeljak stići na nastavu u Posušju, zbog čega je nastava odgođena do daljnjega. U ovoj općini je tijekom noći napadala najveća količina snijega, zbog čega je prekinut promet sa susjednim Širokim Brijegom na predjelu Vranića. Nastava je nakon skraćenih sati prekinuta ili se održavalo skraćeno u najvećem broju škola u Grudama i Širokom Brijegu.

S obzirom da je nakon snijega započela padati kiša, očekuje se da sljedećih dana neće biti problema s održavanjem nastave.