NASILNIK

Zbog prometne kazne redara gađao bocom

26.08.2010 u 13:18

Bionic
Reading

Zbog sankcioniranja nepropisno parkiranog teretnjaka na Narodnom trgu, dvojica porečkih komunalnih redara najprije su napadnuta verbalno, a zatim i staklenom bocom

37-godišnji N. Z. iz Nove Vasi ispijao je kavu u obližnjem kafiću kad je zamijetio dvojicu komunalnih redara Grada Poreča kako ispisuju kazneni nalog za nepropisno parkiranje. Revoltiran time, N. Z. je uputio 27-godišnjem komunalnom redaru Dorianu Armanu brojne uvrede, nakon čega je sjeo u svoje teretno vozilo, no prije no što se udaljio, bacio je prema službenim redarima Grada Poreča i staklenu bocu. Srećom, nikog nije pogodio, no neugodni incident koji su gradski redari doživjeli prilikom obavljanja svog posla prijavljen je policiji.

Osupnuti verbalnim i fizičkim napadom na službenu osobu, Grad Poreč priopćio je da će 'poduzeti sve zakonom predviđene korake kako bi zaštitio život i dignitet službenih osoba te će tražiti maksimalnu zakonom predviđenu kaznu za počinitelja opisanog divljaštva'. U priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Saša Gittman-Levak, a poslano je medijima gotovo tjedan dana nakon nemilog događaja, ujedno se građane poziva na korektan i pristojan odnos prema službenim osobama s ciljem stvaranja uvjeta za njihov kvalitetniji i efikasniji rad.

Naime, incident koji je prema priopćenju Grada Poreča napad na službenu osobu, dok ga policija tretira kao prekršaj javnog reda i mira, zbio se prošlog četvrtka, to jest 19. kolovoza. Zbog čega Grad nije izvijestio javnost odmah po događaju, nije poznato, kao ni kako će spriječiti eventualne slične incidente. U ovom slučaju građanin revoltiran kaznom za nepropisno parkiranje samo će prekršajno odgovarati zbog narušavanja javnog reda i mira.