GRADONAČELNIK POD ZAŠTITOM

Zbog prijetećeg SMS-a Vlahušića čuva policija

Bionic
Reading

Informaciju da je dubrovački gradonačelnik pod 24-satnom policijskom zaštitom potvrdila nam je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero. Iako se u kuloarima spominje da je Vlahušić dobio SMS prijetećeg sadržaja, Gjenero nam to nije ni potvrdila ni demantirala

Gjenero također nije htjela komentirati o kakvoj prijetnji je riječ. Prema neslužbenim informacijama nekih medija, policija je navodno zaključila da je osoba koja prijeti vjerojatno bivši branitelj te da pati od PTSP-a.

'Na temelju naše prosudbe policija provodi određene mjere da bi spriječila eventualno počinjenje kaznenog djela na štetu gradonačelnika', rekla je Gjenero te dodala da za primjenu preventivnih mjera nisu tražili, ni dobili suglasnost, uostalom policija je i ne treba tražiti. Gjenero kaže da policijski službenici ne prate gradonačelnika kao tjelohranitelji, već da ga povremeno obilaze.

Gradonačelnik Vlahušić je bio štur na riječima, tek je ponovio: 'Ja sam slobodan čovjek, a tako se i osjećam. Nadležne institucije se trebaju očitovati oko detalja i razloga zbog kojih su uvele navedene mjere.'

Neslužbeno, Vlahušić je prijavio policiji da je dobio SMS prijetećeg sadržaja, no nije sam zatražio policijsku zaštitu. Tko je prijetio gradonačelniku, zasad je nepoznanica, iako se u javnosti spominju određene osobe, no sve je u sferi nagađanja.

Slobodna Dalmacija
navodi da dio građana sve dovodi u vezu s aktualnim prosvjedima dubrovačke Udruge taksivozača, a dio tvrdi da je 'u pitanju neki nezadovoljnik iz kulture kojoj će Andro srezati proračunske prihode'. Neki podsjećaju da je Vlahušić već lani u svibnju imao prijeteću situaciju i fizički okršaj s razvojačenim braniteljem Matom Ragužem koji je vlasnik konobe Pax na ekskluzivnoj lokaciji dubrovačke 'ulice restorana', u Ulici Prijeko. 2010. Raguž je dobio rješenje Grada da zbog 70 tisuća kuna duga do 1. lipnja napusti zakupljeni poslovni prostor kojem je Grad vlasnik. Raguž je tražio odgodu duga, a kasnije je tvrdio da 'gradonačelnik nije imao razumijevanja' te je došlo do okršaja nakon kojeg je bivši branitelj osobno otišao na psihijatriju Opće bolnice Dubrovnik.

Inače, Vlahušić nije prvi dubrovački gradonačelnik koji je pod policijskom zaštitom, pod njom je bila i bivša gradonačelnica Dubravka Šuica, koja je dobila zaštitu nakon što je provaljeno u njenu obiteljsku kuću 2006. godine. Ona, isto kao i Vlahušić, nije sama tražila zaštitu te je komentirala da se u svom gradu osjeća sigurno. Građani do danas nisu saznali zbog koga je bila pod policijskom zaštitom te tko je provalio u njenu kuću.