ZASAD BEZ ŽRTAVA

Zbog potresa kod Firenze zaustavljeni vlakovi u cijeloj Italiji

09.12.2019 u 10:09

Bionic
Reading

Potres magnitude 4.8 stupnja po Richteru zatresao je u ponedjeljak rano ujutro sjever Italije, kao najjači u nizu noćašnjih potresa na tom području. Epicentar najsnažnijeg potresa u 04.37 sati po lokalnom vremenu bio je 26 kilometara sjeverno od Firenze, na dubini od devet kilometara

Potres kod Firenze rezultirao je obustavom željezničkog prometa, uključujući i brze linije, u cijeloj Italiji, zbog čega je došlo do velikih kašnjenja.

Nema informacija o žrtvama ili materijalnoj šteti, priopćili su vatrogasci.

'Obustava željezničkog prometa uslijedila je kao mjera opreza, kako bismo omogućili provjeru tračnica i stanje infrastrukture', priopćili su iz Rete Ferroviaria Italiane, podružnice Talijanskih državnih željeznica, kompanije koja održava nacionalnu željezničku mrežu, prenosi Reuters.

Ta tvrtka obvezna je provjeravati stanje željezničke infrastrukture u slučajevima potresa magnitude veće od 4 stupnja po Richteru.

U 06.19 sati registriran je potres magnitude 3,5 stupnja po Richteru, s epicentrom na dubini od 27 kilometara sjeverno od Firenze, također na dubini od devet kilomeara. U 07.05, na 22 kilometra sjeverozapadno od Firenze, Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) zabilježio je potres od 3,7 stupnja po Richteru na dubini od pet kilometara.