stanje u prometu

Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Sv. Roka i Maslenice

22.02.2022 u 07:23

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica , dok je dionica između čvorova Maslenica i Posedarje otvorena samo za osobna vozila, izvijestio je Hrvatski auto-klub u utorak te najavio obilazak

Obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a samo za osobna vozila i državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.  Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. U priobalju puše olujni vjetar. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju do pola sata.

U prekidu su: trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije Vis-Hvar-Split i Ubli-Korčula-Dubrovnik.