POBUNJENI VRGORAC

Zbog 'okupatorske vlasti' Ujević zamotan u crno

03.06.2009 u 11:06

Bionic
Reading

U znak prosvjeda protiv fantomskih birača koji su na prvim neposrednim izborima izabrali vrgoračkog gradonačelnika spomenik Tinu Ujeviću na samom ulazu u grad osvanuo je zamotan u crno

Tijekom noći spomenik najpoznatijem Vrgorčaninu zamotan je crnim vrećicama za smeće, a nekoliko vrgoračkih novinara i blogera pola sata poslije ponoći dobilo je poruku na mobitel na kojoj je pisalo: 'U znak protesta protiv okupatorske vlasti pokrili smo Tinov spomenik crnim'.

Izborne tenzije u Vrgorcu očito se nisu smirile. Tema gotovo svih razgovora je izborna utrka koja je završila pobjedom HDZ-ovog kandidata Borislava Matkovića koji je u drugom krugu pobijedio nezavisnog Miljenka Pivca.

Mladi vrgorački poduzetnik imao je podršku velikog dijela Vrgorčana i postao je simbol i vođa Vrgorčana koji žive u Vrgorcu i koji se ne mogu pomiriti s glasačima iz BiH s dvostrukim prebivalištem koji koriste svoje pravo glasanja i glasaju za vrgoračku vlast, pa na taj način oni koji ne žive u njemu, nego žive u gradovima Bosne i Hercegovine, odlučuju o vlasti i gradonačelniku u Vrgorcu.

Ovakvih reakcija zacijelo će biti još, a započele su na dan izbora, kada je ujutro na srednjovjekovnoj kuli iznad grada koja je simbol grada i koja se nalazi na grbu grada Vrgorca osvanuo veliki transparent: 'Vrgorac Vrgorčanima'.