HAK UPOZORAVA

Zbog nesreće pred Svetim Rokom vozi se jednim trakom

23.06.2011 u 09:18

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A 1 pred čvorom Sveti Rok (208. km) u smjeru Splita vozi se usporeno jednim trakom, upozorava jutros Hrvatski autoklub (HAK) na svojoj internetskoj stranici

Pojačan je promet na autocestama A 1, A 2 Zagreb-Macelj i A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru mora. Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Očestova do Pađena. Obilazak je Gračac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

Na Istarskom ipsilonu na čvoru Vodnjan-sjever zatvoreni su izlazi u smjeru Kanfanara i Pule (obilazak: izlaz u čvoru Vodnjan jug). Do 24. lipnja zbog radova na Jadranskom mostu u Zagrebu vozi se jednim trakom, otežano u oba smjera.

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, danas je (23. lipnja) od 14 do 23 sata, u petak (24. lipnja) od 15 do 23 sata, u subotu (25. lipnja) od 4 do 14 sati i u nedjelju (26. lipnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Macelj. Trajekti plove redovito.