poslali mu pismo

Zbog nesnosnog smrada traže pomoć Plenkovića: Gušimo se!

10.08.2019 u 17:13

Bionic
Reading

Mještani sela Marčelji u blizini Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina uputili su otvorena pisma premijeru Andreju Plenkoviću i ministru zaštite okoliša i energetike Tomislavu Ćoriću upozoravajući na nesnosan smrad koji dopire s Marišćine i koji znatno utječe na kvalitetu života

Mještani Marčelja okupili su se u petak ispred Županijskog centra Marišćina nakon poziva inspekcijskim tijelima i odlučili su obratiti se premijeru i ministru.

U ime mještana Marčelja pisma je potpisala Davorka Simčić. Premijeru Plenkoviću napisali su da se na tom području mnogo ljudi i djece guši u smradu Marišćine.

"I ja sam na godišnjem odmoru, a jučer navečer sam skupa s nekolicinom mještana večer provela ispred Centra za gospodarenjem otpadom. Zašto? Jer nas je gušio nesnosan smrad! Disati se nije dalo!“, ističe Simčić u pismu.

Upravo za ovaj centar je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike prije dva dana izdalo novu okolišnu dozvolu, navodi u pismu i pita: “Za što - za smrad, za kriminal, jer ovo nije ništa drugo“.

Podsjetila je i da je ministar Tomislav Ćorić u veljači prepoznao problem i obećao zatvaranje Marišćine ako se smrad ne riješi. No, dodala je, smrad se nije riješio.

  • +8
Marišćina Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

"Želite li u Vašoj Vladi ministra koji se ne drži riječi? Ministri su Vaš odraz“, napisali su mještani Marčelja u otvorenom pismu premijeru kojeg su pozvali dadođe na razgovor u Marčelje u kojem bi ga upoznali s problematikom.

Ministra Tomislava Ćorića u pismu su izvijestili da se u Marčeljima u petak ponovno širio nesnosan smrad, da su mještani zvali službu 112, te da im je rečeno da je pozvana inspekcija da obavi pregled.

Nekolicina mještana skupila se ispred centra kako bi dočekala inspekciju, ali nitko nije došao. Nikoga nije briga i nitko nas ne uzima za ozbiljno. Problem Marišćine nije riješen, dođite osobno ili dajte nalog da se centar zatvori, to ste javno i obećali, stoji u pismu mještana Marčelja ministru Ćoriću.