UBOJSTVO U POKUŠAJU

Zbog neriješenih računa iz prošlosti napao nožem

27.07.2011 u 09:22

Bionic
Reading

Neriješeni stari računi bili su povod 25-godišnjaku iz Vinkovaca da nožem napadne svog 16 godina starijeg sugrađana te mu nanese teške ozljede po tijelu koje, zahvaljujući liječnicima, više nisu opasne po život

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je o pokušaju teškog ubojstva u utorak u 11.25 sati u vinkovačkom bloku Julija Domca.

Ispred jedne od obiteljskih kuća dogodio se verbalni, a potom i fizički obračun dvojice Vinkovčana zbog, kako se doznaje, neriješenih starih računa. Tijekom sukoba mlađi sudionik tučnjave u dobi od 25 godina iz svoje je kuće donio kuhinjski nož i napao 16 godina starijeg sugrađanina.

Stariji se sudionik sukoba očito branio, pa mu je napadač zadao više ubodno-reznih rana po lijevoj ruci, no i jednu ubodnu ranu u predjelu lijeve strane gornjeg prsišta.

Ozlijeđeni je 41-godišnjak s teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život odmah prevezen u Opću bolnicu Vinkovci. Nakon ukazane liječničke pomoći i zahvaljujući kirurškoj intervenciji život mu je spašen, no zadržan je na bolničkom liječenju.

Mladi će nasilnik danas biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru uz prijavu za počinjeno kazneno djelo ubojstva u pokušaju