PIJANI VOZAČ

Zbog naleta na tri djevojke mjesec u pritvoru

14.02.2011 u 15:35

Bionic
Reading

Vozač koji je u četvrtak navečer automobilom naletio na tri pješakinje ispred zagrebačkog kluba Gjuro 2 provest će mjesec dana u pritvoru, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene tri djevojke, od kojih jedna vrlo teško, vozač Ante Perajica (21) izazvao je u pijanom stanju upravljajući automobilom citroen c3 zagrebačkih registarskih oznaka.

Osim njega, kojemu je izmjereno 1,77 promila alkohola u krvi, alkoholiziran je bio i 21-godišnji suvozač. Nakon nesreće i on je uhićen, no kasnije je pušten i na sudu će biti ispitan kao svjedok.

Perajicu se tereti za izazivanje nesreće, a neslužbeno se doznaje da je krivnju tijekom ispitivanja pokušao prebaciti na suvozača koji je uspio pobjeći s mjesta nesreće.
Po pisanju medija Perajici je ovo bio prvi prekršaj jer je vozački ispit položio tek prije nekoliko mjeseci. Ozlijeđene djevojke navodno su u trenutku naleta automobila ispred "Gjure" čekali prijatelje nakon večernjeg izlaska.