poplavljene prometnice

Zbog stanja kolnika izgubila nadzor nad autom i poginula. Sud odlučio da su Hrvatske ceste krive i moraju platiti odštetu

08.08.2019 u 07:39

Bionic
Reading

Hrvatske ceste odgovorne su za nastanak prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala vozačica i dužne su na ime neimovinske i imovinske štete platiti oko 281 tisuću kuna s kamatama te podmiriti tužitelju parnični trošak od više desetaka tisuća kuna

Epilog je to parnice što se vodila u senjskoj ispostavi crikveničkog Općinskog suda, temeljem tužbe supruga Jelene Grego, 31-godišnjakinje iz Omišlja koja je smrtno stradala od posljedica prometne nesreće što se u kolovozu 2014. godine dogodila na krčkoj magistralnoj cesti, između Omišlja i krčkog mosta, donosi Novi list.

Crikvenički sud dao je za pravo Alenu Grego, suprugu smrtno stradale i pozivajući se na mišljenje prometnog vještaka, utvrdio da je uzrok prometne nesreće stanje kolnika, situacija da su oborinske vode dovele do 'aquaplaninga', da su zbog vodenog sloja gazne površine gume auta izgubile kontakt s kolnikom, uslijed čega je Jelena Grego izgubila nadzor nad autom, pa joj se dogodio smrtonosni sudar s drugim vozilom.

Tragična nesreća dogodila se 21. kolovoza 2014. godine, oko 7.45 sati, kada su se kod Omišlja, u blagom zavoju, sudarili 'seat cordoba', kojim je upravljala Grego, i džip 'ssang yong rexton', kojim je upravljao talijanski državljanin. Nesretna vozačica podlegla je ozljedama u bolnici dva dana kasnije. Talijanski vozač u nesreći nije ozlijeđen, a njegov suputnik, 46-godišnji talijanski državljanin, zadobio je lakše ozljede.