'SELOTEJP'

Zbog Krnjakove bolesti opet prekinuto suđenje

19.03.2009 u 11:36

Bionic
Reading

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratne zločine u Osijeku 1991. prekinuto je zbog bolesti drugooptuženog Ivice Krnjaka, a trebalo bi se nastaviti za tjedan dana, 26. ožujka

Suđenje je prekinuto jer je liječnik vještak jučer utvrdio da 67-godišnji Krnjak zbog bolesti nije raspravno sposoban, pa se za danas zakazana rasprava na zagrebačkog Županijskom sudu nije ni održala. U posljednjih mjesec dana suđenje je u nekoliko navrata prekinuta zbog njegovih zdravstvenih tegoba. Prije tri dana Krnjaka je sa suda odvela Hitna pomoć.

Krnjak je bivši zapovjednik Samostalne uskočke satnije (SUS) koji je s još četvero pripadnika te postrojbe i Branimirom Glavašem u slučaju 'selotejp' optužen za likvidaciju desetero srpskih civila na obali Drave. Suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp', odnosno za ratne zločine nad srpskim civilima u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu i na obali Drave ušlo je u završnu fazu.

Izvedeni su svi dokazi i preostale su samo obrane optuženika te završne riječi njihovih branitelja i tužitelja. Nakon toga sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića mora donijeti nepravomoćnu presudu.