LIJEČNICA POD ISTRAGOM

Zbog krivog lijeka mladić izgubio vid, nokte i kožu

07.10.2009 u 22:48

Bionic
Reading

Križevačko općinsko državno odvjetništvo naredilo je tamošnjoj policiji temeljnu istragu nad križevačkom liječnicom (47) hitne pomoći zbog sumnje da je nesavjesnim liječenjem teško narušila zdravlje tada 17-godišnjaka koji je nakon njezine terapije obolio od toksične epidermalne nekrolize

Godine 2007. mu je liječnica tamošnje hitne pomoći, osim kapi i sirupa, navodno dala injekciju Voltarena kao terapiju za upalu očiju i grla. Tijelo dječaka, koji je u ranijim godinama bolovao od epilepsije, reagiralo je brzo na kobni lijek, te je za pola sata dobio strašan osip. No, tu nije kraj, jer mu je liječnica navodno ponovno dala istu terapiju nakon što je na poziv roditelja došla njihovoj kući.

Idućeg dana završio je u koprivničkoj Općoj bolnici, a potom je zbog težine stanja bio prebačen u Zagreb. Liječnici su se tjednima borili kako bi mu skinuli tjelesnu temperaturu od 41 stupnja, otpali su mu nokti na nogama i rukama, a zbog komplikacija sa stanjem unutarnjih organa bilo mu je potrebno nekoliko operacija.

Osim što je kroz dva-tri mjeseca dječak izgubio i dio vida, izgubio je čak 26 kilograma, ali i znatan dio kože. Domagojevi roditelji isticali su da su upozorili liječnicu na činjenicu da im je sin imao epilepsiju.

Naknadna vijest da su liječnici izgubili dio dokumentacije o terapiji koju je primio Domagoj samo je produbila sumnje u liječenje.

'Iako je znala da maloljetnik uzima lijekove protiv bolesti od koje boluje i slijedom čega može doći do kontraindikacija i pogoršanja zdravstvenog stanja, na dan 23. prosinca 2007. u Domu zdravlja dala mu određenu injekciju, a kasnije u njegovoj obiteljskoj kući drugu vrstu injekcije', osnovano sumnja križevački ODO koji u zahtjevu za istragu navodi da ga 'osumnjičena nije uputila na liječenje u bolnicu iako je znala da zbog netočne dijagnoze i pogrešnog načina liječenja može doći do štetnih posljedica te mu pristajući na to dala te injekcije', piše Jutarnji.hr.