ISPOVIJEST MOMIRA DROPCA

'Zbog Kosoričinog stana prijetili su mi iz MORH-a'

19.03.2010 u 19:26

Bionic
Reading

Pedesetogodišnji Momir Drobac, koji je zajedno s bratom izbačen iz stana u kojem je sada premijerka Jadranka Kosor, u HTV-ovoj emisiji 'Hrvatska uživo' progovorio je o uvjetima u kojima godinama živi

Zgrada u kojoj je sporni premijerkin stan

Godine 1995. komisija Ministarstva obrane Dropcu je dostavila zahtjev da se iseli iz stana u Šeferovoj u koji bi se trebao useliti invalid Domovinskog rata Drago Severin te da se u zamjenu preseli u manji stan u Ivanićgradskoj, pišu 24 sata.

Drobac je izjavio da su zbog stana u Šeferovoj ulici on i brat cijelo vrijeme dobivali prijetnje. 'Taj stan u Ivanićgradskoj bio je u katastrofalnom stanju', rekao je Drobac. Dodao je da ugovor o legalnoj zamjeni nikada nije dobio. Već sedam godina nema struje, a 20 godina je nezaposlen.

U studiju je gostovao i novinar i bivši šef analitike predsjednika Ive Josipovića Drago Pilsel, koji se ponovno oštro obrušio na premijerku. 'Momo Drobac je naša savjest. Ja bih umro od srama da se zovem Jadranka Kosor. Ne znam kako ona može nositi taj teret srama', kaže Pilsel.

Reakcija iz Vlade

'Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor nema nikakve veze sa slučajem braće Drobac jer je, kao što je i potvrdilo Državno odvjetništvo, stan u kojem živi stekla na zakonit način.

U tom kontekstu najodlučnije odbacujemo i oštro osuđujemo grube i potpuno neutemeljene konstrukcije novinara Drage Pilsela, a njegovu tvrdnju da bi 'umro od srama da se zove Jadranka Kosor' smatramo politikantskim pokušajem nanošenja štete Jadranki Kosor, predsjednici Vlade Republike Hrvatske', stoji u reagiranju iz Vladina Ureda za odnose s javnošću, koje prenosi Hina.