INCIDENT U ZAGREBAČKOJ ŠKOLI

Zbog kćerine četvorke zaključao nastavnicu likovnog

04.06.2009 u 11:51

Bionic
Reading

Suze njegove kćeri, kojoj je umjesto željene petice zaključena četvorka iz likovnog odgoja u Osnovnoj školi Rapska u zagrebačkoj Sigečici, navele su jednog oca da upadne u razred, istjera iz njega učenike, zaključa nastavnicu i zaprijetio joj

Učenici 7. b razreda škole Rapska u ponedjeljak popodne pretrpjeli su šok nakon što je u razred ušao otac jedne učenice i razderao se – 'svi van'. 'Bio je agresivan i ponavljao učiteljici 'moramo razgovarati'. Nismo odmah svi izišli pa je ponovo počeo vikati da napustimo učionicu. Tad smo svi izišli. Sve to bilo nam je čudno', ispričala je jedna učenica za Večernji list.

Učenici se čude svojoj kolegici zašto se žalila ocu kad joj je zaključena dobra i realna ocjena budući da joj na temelju postojećih ocjena nije mogla biti zaključena petica.

Odmah po izbacivanju učenika iz razreda i zaključavanja učiteljice netko je pozvao policiju i agresivni otac je odveden. Njegova kći bila je na razgovoru kod ravnatelja do osam i pol uvečer, nakon čega je izašla uplakana.

'Pokušavam složiti mozaik što se dogodilo. Učenici su uznemireni, razrednica će do kraja tjedna sazvati roditeljski sastanak, obavijestio sam Ministarstvo, a kolegica iz likovnog na bolovanju je', kratko je kazao ravnatelj škole Nenad Bronzović.

Gordana Kovač Bluha, sindikalna povjerenica Preporoda, koja je nastavnica u toj školi, za Večernji ja kazala kako je kolegica iz likovnog u šoku budući da otac koji joj je prijetio pati od PTSP-a.

'Izloženi smo velikim pritiscima, bojimo se za svoje živote i svoju imovinu. U školu su ga pustili podvornik ili čistačice. Nasreću nije bio naoružan, ali isto je tako mogao imati bombe ili strojnicu. Što bi onda bilo', zabrinuto se upitala.