BURNA SJEDNICA U VUKOVARU

Zbog isključivanja vijećnika, HDZ se obraća Ministarstvu uprave

19.04.2011 u 14:52

Bionic
Reading

Isključivanjem vijećnika Damira Barne sa sjednice Gradskog vijeća Vukovara u ponedjeljak, predsjedniku tog tijela Tomislavu Džanku ostvario se životni san – isključiti sa sjednice jednog HDZ-ovog vijećnika, prokomentirali su u utorak iz vukovarskog HDZ-a događanja na vukovarskoj gradskoj skupštini

Dan ranije, na još jednoj maratonskoj i vrlo burnoj sjednici Gradskog vijeća, tijekom rasprave o Programu financiranja javnih potreba u kulturi, socijalnoj, zdravstvenoj, humanitarnoj djelatnosti i sportu došlo je do nesuglasica između HDZ-ovca Barne i Gorana Bošnjaka iz SDP-a.

Pokušavajući smiriti situaciju, predsjednik Vijeća Tomislav Džanak (HSP Dr Ante Starčević) u 10-ak sekundi uspio je opomenuti, oduzeti riječ te isključiti sa sjednice Damira Barnu, inače predsjednika vukovarskog HDZ-a. Nedugo zatim, vijećnici te stranke napustili su vijećnicu.

Zbog svega što se događalo na sjednici vukovarskog Vijeća u ponedjeljak, uključujući i 'slučaj Barna', HDZ-ovci planiraju zatražiti mišljenje Ministarstva uprave. Većinu u Gradskom vijeću Vukovara imaju SDP i Starčevićev HSP, dok su HDZ i SDSS u oporbi.