PROMET

Zbog dvije nesreće na autocesti A1 vozi se usporeno

04.08.2016 u 14:14

Bionic
Reading

Zbog rasutog tereta na autocesti A1, na 286 km., prije odmorišta Pristeg u smjeru Splita te zbog prometne nezgode između čvorova Pirovac i Skradin, također u smjeru Splita, vozi se otežano. HAK pozivamo vozače na oprez.

Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj na 5. km između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno. Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 62. +150 km kod čvora Oštrovica u smjeru Rijeke zatvoren je traka za spora vozila u dužini od 100 m.

Kolone su na naplati Lučko (A1), na izlazu s autoceste prema Zagrebu oko 1,5 km; na ulasku prema Karlovcu oko 200 m, pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u Istri, na izlasku iz zemlje, kolona je oko 1 km, čvoru Matulji (A7) u smjeru Istre i Opatije oko 500 m i na brzoj cesti (A8) od tunela Učka prema čvoru Matulji kolona je oko 1 km.

Povremeni zastoji mogući su na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionicama Rijeka-Crikvenica-Senj i Trogir-Split-Omiš-Makarska te na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku. Povodom Dana domovinske zahvalnosti, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će danas, 4. kolovoza, od 15 do 23 sata, a na dan praznika, 5. kolovoza, od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Na autocestama niti na DC1 nema zabrana.