UHIĆEN RAZBOJNIK

Zbog dugova tri puta opljačkao 'svoju' Splitsku banku

25.05.2012 u 14:21

Bionic
Reading

Zagrebačka policija posljednjih dana ima pune ruke posla. Naime, osim što je otkriven pljačkaš PBZ-a na Jarunu, koji se kasnije ubio, uhićen je i pljačkaš triju Splitskih banki u Zagrebu

Riječ je o 45-godišnjem Dubravku Đ. Njegov pohod počeo je 23. studenog prošle godine, kada je u poslovnici Splitske banke u Maksimirskoj ulici u Zagrebu uz prijetnju pištoljem zaposlenici otuđio 70 tisuća kuna. Unatoč relativno niskom plijenu, ostao je odan Splitskoj banci, kojoj je i bio klijent. Drugu pljačku izveo je 8. svibnja u poslovnici u Vlaškoj ulici, no otišao je bez plijena. Zanimljivo je da ga je upravo tada snimila obližnja nadzorna kamera te je policija na temelju te snimke tražila pomoć građana u identificiranju.


Treću pljačku Dubravko Đ. izvršio je 23. svibnja, opet u poslovnici Splitske banke u Maksimirskoj koja mu je bila meta i prvi put. Tada je otuđio 88 tisuća kuna. Počinitelj je u sve tri pljačke koristio svoj pištolj koji je legalno posjedovao, a u pljačkama bi razoružao zaštitare te je to oružje posakrivao na raznim lokacijama u gradu.

Počinitelj je prijavljen Državnom odvjetništvu, a do sada nije bio poznat policiji. Riječ je, za razliku od počinitelja sinoćnje pljačke, o obiteljskom čovjeku koji je ujedno bio klijent Splitske banke i koji se odlučio na pljačke zbog velikih dugova. Naime, dizao je kredite kojima bi zatvarao kredite te se zadužio i kod kamatara. Dio novca bi im vraćao već isti dan, nakon pljačke.