PLANIRANA KRAĐA

Zbog derbija policija čuva majmune u Zoološkom!

28.05.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Priča o pokušaju krađe majmuna iz splitskog zoološkog vrta, a sve za 'potrebe' predstojećeg nam nogometnog okršaja dvojice najvećih rivala, poput plimnog se vala proširila gradom pod Marjanom

'U utorak poslijepodne došla su nam dva policajca upozoriti nas kako postoje ozbiljna saznanja o planiranom 'noćnom posjetu' našem vrtu, odakle bi se pokušalo ukrasti majmuna', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Nediljko Ževrnja, ravnatelj Prirodoslovnog muzeja i Zoološkog vrta.

Tako su umjesto jednog, postavili dvojicu noćnih čuvara, jer su upozorenje shvatili najozbiljnije. Naime, majmuni su izrazito opasne životinje pa bi prema svemu sudeći noćni posjetitelj izvukao 'kraći kraj'.

Majmun bi, navodno, trebao biti dijelom navijačkog performansa na večerašnjem finalu Kupa, u sklopu kojeg bi bio i rasistički transparent s natpisom 'Bolje biti drugi s bijelima, nego prvi s crnima'.

Stipe Lekić
, tajnik Kluba navijača Torcida, odlučno je odbio i pomisao da je takva ideja potekla od torcidaša.

'Mi ne mučimo jadne životinje, dapače, mi se borimo za njihova prava, nije to naša ideja, znate kako je - ljudi se nađu na kavi pa smišljaju svašta, samo mi nije jasno zašto se sve to uvijek povezuje s Torcidom', poručio je Lekić.