NI KRIVI NI DUŽNI

Zbog četiri kune HAC-ovci dobili batine

14.11.2009 u 16:15

Bionic
Reading

U operativnom dežurstvu ličke policijske uprave potvrdili su da je u čvorištu Brinje u Križpolju na autocesti broj jedan izvršen napad na radnike HAC-a. Bilo je to u subotu, oko ponoći, M. K. nije htio platiti četiri kune cestarine, pa je probio rampu i zatim fizički napao radnike HAC-a u naplatnim kućicama

'Čovjek nije htio platiti cestarinu od četiri kune na relaciji od Žute Lokve do Križpolja. Bio je pod utjecajem alkohola, a znam ga od prije jer je sa svojim strojevima radio u zimskoj služni na autocesti. Prijetio nam se da će nas pobiti pištoljem jer mi iz Ogulina nemamo što tražiti u Križpolju', prepričava P. G. iz Ogulina, koji je te noći bio vođa smjene u Križpolju.

S njim je u smjeni bio i blagajnik Z. P. koji je prvi fizički napadnut. Kako je radnicima HAC-a strogo zabranjeno pod prijetnjom otkaza davati izjave za javnost objavljujemo samo njihove inicijale.

'Na čvorištu je naše radnike fizički napao Mile Karakaš kome su u sektoru održavanja HAC-a obećali poslove zimskog održavanja cesta, a na kraju je izigran. To je posljedica neodgovornog ponašanja u tvrtki pa ispaštaju nedužni ljudi', izjavio je za Večernji list Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata koji u Hrvatskoj ima preko tri tisuće članova.

Karakaš je nakon odbijanja da plati cestarinu vozilom probio rampu, zaustavio vozilo i vratio se kako bi se fizički obračunao s blagajnicima. Jednog je blagajnika dva puta udario po glavi a za drugim je pošao u upravnu zgradu koji je zvao policiju jer bi u protivnom dobio otkaz u HAC-u. Karakaš je nakon trećeg pokušaja uspio provaliti sigurnosna vrata na uredu u Križpolju i udariti vođu smjene. Povrijeđeni radnici su zbrinuti i ogulinskoj bolnici i jučer su bili na kućnoj njezi.