padaju glave

Zbog afera Epstein smijenjen direktor zatvora, suspendirana dvojica djelatnika

13.08.2019 u 22:31

Bionic
Reading

Direktor saveznog zatvora na Manhattanu je privremeno smijenjen i dvojica djelatnika suspendirana nakon što je u subotu u zatvoru pronađen mrtav milijarder Jeffrey Epstein, optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnica i organiziranje maloljetničke mreže prostitucije

"Danas je ministar pravosuđa naredio upravi zatvora da privremeno smijeni direktora Metropolitan Correctional Centera do zaključenja istrage FBI-a i glavnog inspektora", stoji u priopćenju glasnogovornice ministarstva Kerri Kupec od utorka.

Zatvorska uprava je također do zaključenja istraga, suspendirala dvojicu djelatnika MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstein, dodala je i precizirala mogućnost donošenja i dodatnih mjera.

Epstein (66) je pronađen mrtav oko 6,30 u subotu ujutro u Metropolitan Correctional Centeru, poznatom kao sigurnom zatvoru, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u lipnju 2020. 

Uhićen je 6. srpnja i optužen u New Yorku za organiziranje mreže više deseteka mladih djevojka, među kojima i srednjoškolke, s kojima je imao spolne odnose na svojim brojnim imanjima, među kojima na Manhattanu i na Floridi.

Američki glavni državni odvjetnik William Barr je rekao u ponedjeljak da su utvrđene "velike nepravilnosti" i nedostaci za prikladno osiguranje zatvora u kojem je bio jedan od najpoznatijih zatvorenika.

U nedjelju je nekoliko medija izvijestilo da je Epstein ostao sam u ćeliji, iako bi tamo uvijek trebala biti dva zatvorenika, i da nije poštivana ophodnja svakih 30 minuta.