ESTRADNO-GASTRONOMSKO NADMETANJE

Završna bitka: Kerum 'osvaja' Rivu, a Opara 'Kerumova' Brda

19.05.2017 u 12:03

Bionic
Reading

Petak, zadnji dan uoči predizborne šutnje, u Splitu je tradicionalno rezerviran za stranačke fešte i završne skupove. Ovogodišnji izbori ipak su donijeli i zanimljivu rošadu: Željko Kerum biračima će se obratiti u srcu grada, na Rivi, dok će Andro Krstulović Opara i njegov HDZ krenuti u novi pohod na navodno Kerumov kvart Brda

I jedan i drugi posljednjih dana povećavali su uloge: najprije je Kerum najavio koncert Miše Kovača, da bi Krstulović Opara odgovorio nastupom Mate Bulića i Alena Nižetića. Kerum je potom pridodao Milu Hrnića, da bi mu HDZ-ovci odgovorili pozivom na čašćenje. Na Brdima će dijeliti hranu i piće.

U posljednjim danima kampanje vodi se bitka za svaki glas, pa stranački aktivisti na ulicama salijeću građane, dijele letke i pozivaju ih da dođu 'i povedu nekoga sa sobom'. Mjerit će se veličina završnih skupova, makar je Kerum u startnoj prednosti zbog bolje lokacije i zvučnijih izvođača te tisuća turista koji u večernjim satima cirkuliraju Rivom.

S druge strane, HDZ će se potruditi dovući što više simpatizera na igralište osnovne škole na Brdima i uz hrvatske trobojnice napraviti pravu pučku veselicu.

U estradno-gastronomski rat za birače nije se uključila treća ozbiljna kandidatkinja, predsjednica Pametnog Marijana Puljak: ona je u pivnici u centru grada organizirala skromno druženje za članove, prijatelje i stranačke aktiviste.

'Nismo skloni feštama na veliko, draže nam je popričati s ljudima. Oni imaju stotinu puta veće budžete, no nije u šoldima sve, puno više je u iskrenom druženju i prijateljstvu', kazala je Puljak.

Kandidatkinja SDP-a i HNS-a Aida Batarelo objavila je da će 'umjesto završnog skupa, koncerata i janjaca' sudjelovati u humanitarnoj akciji za najpotrebitije Splićane, pa je iz vlastitih sredstava i u ime koalicije predala donaciju udruzi MoSt, koja skrbi za beskućnike. Ionako je upitno kakav bi bio odaziv na skup jer Batarelo debelo zaostaje u anketama, a čak je i SDP-ov kandidat za zamjenika župana Damir Krstinić gotovo otvoreno pozvao Splićane da svoj glas daju - Marijani Puljak.