PRESIJECANJE VRPCE BEZ STANARA

Završena POS-ova zgrada u Vrgorcu

30.06.2010 u 13:15

Bionic
Reading

Završena je prva zgrada POS-a u Vrgorcu. U povodu Dana grada Vrgorca, blagdana Sv. Petra, svečano je presječena vrpca na vratima zgrade koja će uskoro dobiti 18 stanara

Grga Ivezić, direktor APN-a, presjekao je vrpcu koju mu je pridržavao gradonačelnik Boris Matković, čime je zgrada preuzeta od izvođača radova koji su tim činom okončali izgradnju prvih stanova iz poticajne stanogradnje u Vrgorcu.

Osamnaest stanova, tj. 1182 m2 stambenog prostora, investicija je vrijedna 7,5 milijuna kuna za koju je grad Vrgorac dao zemljište. Na svečanosti kojoj je nazočio i župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader sa svojim suradnicima bilo je mnoštvo uzvanika, no ono što je upalo u oči jest podatak da nije bilo nijednog budućeg stanara.

Prije mjesec dana izišla je informacija da će novi POS-ov stan dobiti i jedan vlasnik trokatnice koji živi u Hercegovini odmah uz granicu, šest-sedam kilometara od Vrgorca, što je uzburkalo javnost, a izgleda i ostale stanare koji nisu htjeli izići pred novinare ili im je netko sugerirao da se ne pojave na svečanosti.

No Grga Ivezić je prilikom presijecanja vrpce najavio da će se primopredaja ključeva održati za dvadesetak dana. Hoće li primopredaja biti izvršena u tajnosti ili pred novinarima, nitko nije želio odgovoriti.