gotovo je

Završava inspekcijski nalaz u bolnicama; u petak rezultati

08.11.2018 u 14:15

Bionic
Reading

Povjerenstvo koje je osnovao ministar zdravstva Milan Kujundžić razmotrit će u petak nalaze inspekcijskog nadzora, koji danas završava u zdravstvenim ustanovama nakon javno iznesenih traumatičnih iskustava žena tijekom ginekoloških postupaka, a o svojim će zaključcima, kako se neslužbeno doznaje, povjerenstvo istoga dana izvijestiti javnost

Povjerenstvu sastavljeno od stručnjaka, ginekologa i anesteziologa iz cijele Hrvatske analizirat će i donijeti zaključke o nalazu zdravstvene inspekcije.

Slobodna Dalmacija objavila je u četvrtak neslužbenu informaciju da je inspekcija u KBC-u Split utvrdila da u medicinskom postupanju prema saborskoj zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić nije bilo nepravilnosti.

Ministarstvo zdravstva pokrenulo je istragu nakon javnog istupa zastupnice, koja je u Saboru ustvrdila da joj je prije nekoliko mjeseci u splitskom KBC-u napravljena kiretaža bez anestezije.

Nakon toga u javnost su izašle brojne žene iznoseći svoja traumatična iskustvima tijekom ginekoloških zahvata i poroda, pa je Ministarstvo zdravstva u bolnice poslalo inspekciju.

Ministar Kujundžić najavio je da će inspekcija provjeriti svjedočanstava svih 400 žena, koja su mu uručile predstavnice udruge Roda, te da će biti sankcionirane sve nepravilnosti.