KAO DNEVNA SOBA

Zavirite u novo nizozemsko veleposlanstvo u centru Zagreba

19.10.2017 u 19:25

Bionic
Reading

Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske preselilo na novu adresu, a pohvalili su se izgledom novog ureda koji je opremljen komadima nizozemskih dizajnera kao i 'posebno isplaniranim' umjetničkim postavom

'Novi ured Veleposlanstva omogućuje novu diplomaciju i predstavlja modernu Nizozemsku što je vidljivo iz odabira zgrade koja je nova i moderna te smještena u samom centru Zagreba. Izgled novog ureda baziran je na konceptu tzv. Novog načina rada što znači da je otvorenog tipa, funkcionalan, fleksibilan i logičan. S obzirom da Nizozemska ima puno toga za pokazati na temu dizajna, u opremanju ureda korišten je nizozemski dizajnerski namještaj i osvjetljenje koji doprinose  nizozemskom identitetu. Artefakti i mali predmeti nizozemskih dizajnera i umjetnika predstavljeni su u posebnim nišama u sklopu uredskog namještaja', stoji u priopćenju Veleposlanstva.

Hvale se i da je umjetnički postav isplaniran posebno za ovaj ured te da je interijer ureda 'gostoljubiv, transparentan u doslovnom i figurativnom smislu te reprezentativan bez ekstravagancije'.

Mislili su na sve detalje pa su tako podne obloge preslika nizozemskog pejzaža.

Hvale se i da je novi ured, koji je otvoren u četvrtak,  'zelen' s niskom razinom utroška energije.