pojačane mjere

[FOTO] Zavadlav u sudnicu stigao u pancirki; odvjetnik Šerić: Ne mogu reći zašto. Nije bilo nikakve dojave

18.12.2020 u 12:54

Bionic
Reading

Filip Zavadlav, optužen za teško trostruko ubojstvo početkom ove godine u Varošu, u petak je na nastavak suđenja na Županijski sud u Splitu stigao osiguran pancirkom koju su nosili i policajci koji su bili s njim S

Ovo je prvi put od početka suđenja da Filip Zavadlav u sudnici nosi pancirku, a ni policajci u osiguranju nikad nisu bili osigurani pancirkom. Osiguranje oko suda uvijek je veliko kada Zavadlav dolazi na sud, ali ovaj put se čini kao da je sigurnost za stupanj viša, javlja 24 sata.

Sigurnosna procjena, piše u nastavku, je da bi moglo doći do osvete jer je jedan od ubijenih u siječnju omiljeni član Torcide radi čega policija uvijek osigurava zgradu suda.

Odvjetnik Branko Šerić je nakon završene rasprave potvrdio da su mjere sigurnosti pojačane, ali da ne može reći zašto. Dodao je kako nije bilo nikakve dojae radi koje su Zavadlav i policajci nosili pancirke.

'Vjerujem da će idući put Filip iznijeti obranu, ako bude slušao moje naputke', rekao je Šerić nakon suđenja i dodao da očekuje da će presuda biti donesena u veljači.

Split: Suđenje Filipu Zavadlavu Izvor: Cropix / Autor: Josko Supic / CROPIX

Šerić je istaknuo da on više neće zvati nijednog svjedoka.