ZLOUPOTREBA KLINACA

Zatvoren vojni kamp za djecu na Zlatiboru

17.08.2018 u 11:54

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u petak da je kamp na Zlatiboru, u kojem su djeca učila vojničke vještine, zatvoren i da su djeca vraćena kući

"Mi smo dali nalog za raspuštanje kampa zbog moguće zloupotrebe djece i uznemirenja javnosti", rekao je Stefanović, prenosi N1.

Dodao je da se trenutno odvija završni dio rasklapanja kampa.

Stefanović je istaknuo da je prioritet u slučaju kampa na Zlatiboru bio da se djeca sigurno vrate i da je to i učinjeno.

Podsjetimo, vijest da je na planini Zlatibor organiziran logor za djecu u kojem se živi i radi po vojničkim pravilima, u odori i uz vježbe improviziranim oružjem, potaknula je burna i suprotna reagiranja u Srbiji i u regiji.

U logoru na padinama Zlatibora boravila su 34 dječaka i 10 djevojčica iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, u dobi su od 12 do 23, a uglavnom su to djeca vojnih vetarana iz ratnih sukoba tijekom 90-ih na području bivše Jugoslavije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: RUPTLY

Organizator logora, predsjednik Udruge sudionika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije (USOYU) Željko Vukelić, tvrdi kako se oni uz pomoć instruktora iz Rusije i umirovljenih pripadnika policije i vojske Srbije uče obrambenim vještinama i u tome on osobno "ne vidi ništa loše".