jak vjetar

Zatvoren Paški most, kao i dijelovi autoceste, u prekidu trajektne linije...

10.06.2022 u 07:59

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra jutros je Paški most zatvoren za sav promet, samo za osobna vozila dopušten je na pojedinim dionicama cesta, a u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka

Promet je dopušten samo za osobna vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC27 preko Gračaca), autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja), dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i na DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javio je HAK u 7 sati.

Na državnoj cesti od čvora do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine vozila).

Na ulazu u Hrvatsku čeka se pola sata na graničnom prijelazu Macelju, a u teretnom prometu dva sata na Bajakovu, dok se na izlazu u teretnom prometu čeka četiri sata na Tovarniku.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.