NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Zatvor za provalnike u osječku konkatedralu

27.11.2009 u 14:11

Bionic
Reading

Osječki Općinski sud proglasio je krivima trojicu optuženika zbog nedavne provale i krađe iz osječke konkatedralne crkve sv. Petra i Pavla te ih je nepravomoćno osudio na zatvorske kazne

OSIJEK - Okrivljenik Damir Obradović osuđen je na 10 mjeseci zatvora, Dražen Gulić na osam mjeseci, a Goran Anđelković na devet mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

Osječko Općinsko državno odvjetništvo teretilo je 28-godišnjega Damira Obradovića i 27-godišnjega Dražena Gulića da su u noći s 13. na 14. studenoga provalili u konkatedralu sv. Petra i Pavla iz koje su ukrali 15 ručno izrađenih svijećnjaka i "vječno svjetlo", svjetiljku koju je toj crkvi prije više od 100 godina darovao biskup Josip Juraj Strossmayer.

Policija je pronašla ukradene predmete.

Okrivljenoga Gorana Anđelkovića teretilo se da je ukradene predmete preuzeo od prve dvojice okrivljenika te ih sakrio kako bi ih poslije prodali.

Sud je donio rješenje o puštanju okrivljenika Obradovića i Gulića iz pritvora, u kojem su od 16. studenoga, te će na slobodi čekati pravomoćnost presude.