SZĐENJE U TUNISU

Zatvor za obitelj bivšeg predsjednika Ben Alija

12.08.2011 u 19:14

Bionic
Reading

Ali Seriati, bivši šef sigurnosti tuniskog predsjednika Zinea El Abidinea Ben Alija, oslobođen je u petak optužbi za pomaganje u bijegu i krivotvorenje putovnica Ben Alija i njegove uže obitelji

Tuniski sud izrekao je kazne zatvora od četiri mjeseca do šest godina 25 članova Ben Alijeve obitelji i njegovoj supruzi Leili Trabelsi, od kojih je 22 nazočilo suđenju za pokušaj bijega i nezakonito posjedovanje strane valute.

Ključni čovjek sigurnosti bivšeg režima, general Seriati, predmet je kaznenog progona i za mnogo ozbiljnije optužbe poput kovanja urote protiv unutarnje državne sigurnosti, poticanje na zločine i provociranje nereda, za što će mu se suditi kasnije. Osim generala Seriatija, optužbi je oslobođeno još šestero optuženih.

Nećak Ben Alijeve supruge, Moez, osuđen je u odsustvu na šest godina zatvora, dvije njezine sestre, Džalila i Samira, na 18 odnosno četiri mjeseca zatvora. Imed, omiljeni nećak prve dame, već osuđen na četiri godine zatvora zbog posjedovanja droge, dobio je dvije godine zatvora.