FANTOM S LISTE ZA DIJASPORU

Zastupnika Filipovića u Makarskoj nitko ne poznaje

11.12.2011 u 13:19

Bionic
Reading

Makarska ima 1.466 fantomskih birača, a jedan od njih je i Ilija Filipović, netom izabrani zastupnik s liste HDZ-a u XI. izbornoj jedinici

'Zastupnik Filipović koji je izabran glasovima dijaspore (osvojio 72,9 posto glasova u BiH i 20 posto glasova na Novom Zelandu), prijavljen je sa stalnim prebivalištem u Makarskoj i koristit će sve povlastice koje pripadaju zastupnicima koji ne žive u Zagrebu, kao što su putni troškovi i sl.

Međutim problem je to što Filipović ne živi u Makarskoj, niti ga itko u gradu poznaje', rekao je Zlatko Lalić, predsjednik gradske organizacije HNS-a, na tiskovnoj konferenciji Koalicije SDP-HNS.

Obrušivši se na 'Makaranina' koji će u Saboru predstavljati dijasporu, Lalić je napomenuo kako će pitanje njegova prebivališta biti jedno od prvih postavljenih u Saboru.

Problemi fiktivnih birača sustigli su i Makarsku, kao i veliki broj gradova uz granicu s BiH, što se vidi iz podataka po kojem Makarska ima 13.984 punoljetnih stanovnika, a 15.450 birača.

Na kraju konferencije za novinare predsjednici SDP-a Tonći Bilić i predsjednik HNS-a Zlatko Lalić zahvalili su se biračima Kukuriku koalicije koja je u Makarskoj osvojila 44,63 posto glasova i porazila HDZ koji je osvojio 29,13 posto.